Kötelező adatbejelentés a cégbírósághoz február 1-ig

 Amint bizonyára Ön is értesült róla, 2013. február 1-ig minden vállalkozás köteles olyan további adatokat bejelenteni a cégbírósághoz, amelyekre korábban nem volt szükség.

2012. március 21-e előtt alakult cégek esetében tehát be kell jelenteni

  • az adott cégben vezető és más (pl. felügyelőbizottsági vagy igazgatósági) tisztséget viselő vagy egyébként a cégjegyzékben szereplő magánszemélyek adóazonosító számát és születési adatait, továbbá
  • a cégek székhelyének és telephelyének/fióktelepének jogszerű használatát igazoló okiratot is.

bejelentés elmulasztását a törvény komoly – max. 900,000 Ft.  – pénzbírsággal szankcionálja. Még ha arra kicsi is az esély, hogy ilyen jelentős pénzbírságot szabjanak ki a mulasztó cégre, ez sajnos nem zárható ki. Mindemellett azért is érdemes lehet egy pillantást vetni a régebben alakult cégek társasági szerződésére/alapító okiratára, mert könnyen előfordulhat, hogy ha már úgyis adatokat kell bejelenteni a cégbírósághoz, érdemes egy füst alatt aktualizálni a társasági szerződést is.

Hívjon bennünket a 354 0071 telefonon vagy írjon az info@szlavnits.eu címre és segítünk rendbe tenni a cégügyeit, hogy nyugodtan ünnepelhessen!

dr. Szlávnits László

Hozzászólások lezárva.