Munkatársaink

AZ ÖN ÜGYVÉDJE

dr. Szlávnits László
ügyvéd,
külkereskedelmi szakjogász (1987),
EU-jogi szakértő (King’s College, London, 2000)
AMIKOR DOLGOZIK :

Szlávnits ügyvéd úr munkaidejének nagy részét a különböző szerződések, okiratok előkészítése, az ügyfelekkel folytatott konzultációk, a bírósági tárgyalásokra való fölkészülés és maguk a tárgyalások teszik ki. Igazán akkor érzi jól magát, amikor – ügyfelei által körbevéve – részt vehet egy szövevényes ügy kibogozásában vagy amikor hallgathatja ügyfelét, odafigyelve minden szavára, reakciójára és közösen alakíthatja ki velük azt a metódust, ahogyan a konkrét ügyet meg kell közelíteni.

Az ügyfél magyarul, angolul vagy olaszul ugyanazt a minőséget kapja.e-CV

Ügyvédi tevékenységét a Budapesti Ügyvédi Kamara 2007-ben Eötvös Károly díjjal ismerte el, a Gentleman Magazin – a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökségének javaslatára – 2010-ben a 100 legjobb magyar ügyvéd közé választotta.

MIT CSINÁLT KORÁBBAN :

Tulajdonképpen ugyanezt – és mégsem egészen. Legjobb iskolája a legendás, ma már csak emlékeinkben létező Váci úti Hajógyár volt, ahol két principálisa volt. Aztán, egészen fiatalon nagyon komoly kihívás elé állította az élet: képviselte a világ egyik legnagyobb repülőgép-hajtómű gyártóját, a Pratt & Whittneyt a – mára sajnos szintén legenda – MALÉV elleni nagy hajtómű-perben. Aztán jöttek a cégalapítások tucatjával, az energetikai privatizáció, a munkaügyi és az orvosi műhiba-perek. És a tanulás, szinte vég nélkül: előbb itthon az ELTE Jogi Továbbképzőjében szerzett külkereskedelmi jogi második diplomát, majd Dallasban, még később a londoni King’s College-ban, legutóbb, 2008-ban pedig Firenzében.

MIT CSINÁL, HA NINCS AZ IRODÁBAN :

Szlávnits ügyvéd úr jó előadó, ezért gyakran tart előadásokat a szakterületére eső témákról. 2001 óta óraadó tanár egykori alma materében, a budapesti ELTE Jogi Karán, ahol európai társasági jogot tanít. Emellett, immár 10 éve – vajszívéről híres – cenzora, azaz vizsgáztatója a jövő jogász-generációjának, a leendő bíróktól, ügyészektől, ügyvédektől érdeklődik az európai közösségi jog rejtelmei felől. Ezt a szakmai indíttatású érdeklődést, ha mindenáron hivatalosak akarunk lenni, nevezhetjük akár jogi szakvizsgának is. 

Ami pedig a hivatásbeli közéletet illeti, 2014 tavaszától, immár a második ciklusban dolgozik, természetesen pro bono, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökségének tagjaként.

DE HOGY JÖN IDE A MUZSIKA…?

Vannak ügyvédek, akik még a szabadidejükben is csak a polgári törvénykönyvről tudnak társalogni. Szlávnits úr nem ilyen, neki legalább két élete van. A másik a zene és Itália. Rajong Pucciniért, Verdiért, a nápolyi dalokért, Dantéért, a kortárs olasz irodalomért. Meg lesznek lepve: néha még az irodában is odaül a zongorához és akkor hirtelen megváltozik a hangulat. Vannak, akik azt mondják, nem is csinálja nagyon rosszul. Elvégre, az ügyvédek sohasem voltak eltiltva attól, hogy jogászként kultúremberek is legyenek, ugye?

Szlávnits ügyvéd úr az ötletgazdája és lelke-mindenese a Budapesti Ügyvédi Kamara égisze alatt működő Szalay Művészeti Szalonnak is. S ha biciklistának öltözve, drótszamara nyergében ülve találkoznak vele Szentendre vagy Dobogókő környékén, azon se nagyon lepődjenek meg. :)